EN

/

NO

Lydgalleriet er Norges eneste faste utstillingsplattform for lydkunst og lydbasert kunstpraksis i Bergen. Vi utforsker mangfoldet av eksperimentell, lydbasert kunst, auditive kulturer og soniske medier gjennom utstillinger, konserter, workshops og performativitet.
Lydgalleriet ble initiert av en gruppe musikere, lydkunstnere og kunsthistorikere i 2005 og formelt opprettet som stiftelse i 2007.
Lydgalleriet er det eneste faste visningsstedet for lydkunst i Norden.

Siden 2005 har Lydgalleriet gjort prosjekter på forskjellige plasser i Bergen, og siden 2007 i faste lokaler i Østre Skostredet 3 i Bergen sentrum.
I 2012 åpnet vi sammen med EKKO-festivalen arenaen Østre – hus for lydkunst og elektronisk musikk. Flesteparten av Lydgalleriet sine utstillinger og prosjekter produseres og presenteres her, i tillegg samarbeider vi med lokale, nasjonale og internasjonale aktører i lydkunstfeltet og er en del av det nasjonale PNEK-nettverket. Lydgalleriet får økonomisk tilskudd av Norsk Kulturråd og Bergen Kommune.

Utstillingene på Lydgalleriet har faste åpningstider torsdag-søndag 12:00-17.00. Konserter, performance og andre prosjekter har variable åpningstider som regel på kveldstid.
Velkommen til et unikt lydgalleri!